Tuesday, May 10, 2011

post ni tertuju kepada mereka-mereka yang tertentu. lebih bersifat diary entri.
..penghargaan kepada mu sahabat..
:)


okey, perasaan sekarang hm.. tak rasa apa-apa. post ni lebih kepada diary entri sahaja. ditulis kepada kengkawan yang aku tak sempat nak capai before aku pergi sekolah esok.

aku pilih amik form 6. dapat jak matrik. tapi lepas fikir punya fikir, tergolek-golek fikir. gaduh-gaduh pendapat, at last, amik keputusan amik stpm. oh kenapa bukan kat mahad sahaja? hm.. sebab nak cari  environment baru. *jawapan paling simple dan selamat*  eh lupe nak cakap. aku amik kat kisas.

kat sini nak merakamkan jutaan terimakasih kepada first, my family semestinya! bancik yang ishk! banyak betul jasa mu wahai bancik. mak, abah, semualah! nak sebut satu-satu banyak sangat! eh!! kak pujah juga!
>.< best ade family macam nih. alhamdulillah.. :)

keduanya kepada suhaila sobri. hee teman seperjalanan aku. asal nak keluar je, ajak beliau. beliau mesti sudi membantu. yah! thanks sue!! sue, bila aku fikir2kan balik, aku tak faham dan tidak juga mengerti bagaimanakah kita boleh jadi kamceng? hahaha lawak deyh~ tulah betul kata pepatah. tak kenal maka tak cinta. hm.. kalau keluar dengan kaw mak aku memang  senang hati. sebab kaw datang umah amik aku! bhahaha thanks yah sue! well, nak buat cenne aku tak de lesen lagi. nanti aku lak bawa kaw meronggeng sana sini. tu pon kalau sempat. eh kaw matrik. hm.. buat betol2. ingat pesan abi tersayang kita tuh. kata-kata yang hanya buat kaw gelak. hahaha. nanti aku rajin-rajin call kaw kalau ada masa.

seterusnya kepada cik zauri. weh aku tak sempat lah nk inform kat kaw. haila.. fon aku dah jahanam. lepas tuh fon lama lak, haih~ cicir. leceh betul! grrrr number kaw? maaf aku tak hengat! hahaha hm.. pasal tamhidi USIM kaw dengan matrik, fikir balik bah! baik pilih tamhidi tuh. atleast kaw dah ada usim. kalau matrik? gimana? after kaw belajar, kaw kena erm... isi balik UPU bagai. tu pon tak tentu dapat. yelah nak saing dengan juta-juta orang. kalau pasal nak bersaing dengan cina dan india.. hm... kalau kat usim pun kaw sebenarnya bersaing dengan mereka. sedar tak sedar je. lepas tuh pasal environment semestinya~ usim lebih terjaga lah. macam uia lah lebih kurang. semua dak-dak baik. insya Allah.. lagi apa lagi? oh yah! pasal masa.. masuk bulan 6 usim. eh? tak silap aku lah. matrik? bulan 5 alah.. ape beza sangat deyh? pasal ayah kaw nak kaw masuk matrik, kaw fikir balik weh. cakap balik. tapi apa-apa pun keputusan kaw, aku sokong. eh nih! satu lagi. pasal nama universiti baru.. hm.. tak timbul lah soal usim tu orang tak kenal. even dia baru, haih~ tak de hallah! sebab dah ramai yang tahu pasal usim. kaw gandingkan uitm dan usim. kaw rasa macam mana? nih kita dah cakap kat fon satu ketika dulu. maka, kaw fikir-fikirkanlah.... yang penting, terang lagi bersuluh, lebih baik kaw amik tamhidi usim. macam mana kaw nak discuss dengan baba kaw, tak tahu... heee hm.. nih nak merakamkan terimakasih gak kat kaw. yah! study elok-elok. jangan lupa doakan aku. sekadar al fatihah pun cukup sudah.. :) rindu aku, lihat keychain kita tu. hanta telepati. jadi tak? hahaha

my best friend ever, 'amirah azman. hm.. kaw, apa cer? kalau aku tanya kaw mengelak. haila~ tak pelah. kaw belajar elok-elok. jangan nak main je tahu macam zaman muda-muda dulu. buat betul-betul. pesan aku, sila jadi matang. kaw nih kanak-kanak sangat. hahaha keji tak statement aku! sebab aku tak tahu perkembangan kaw cenne, aku tak boleh nak cakap apa-apa lah. yang penting satu je. yakin. yakin diri. focus. ceyh nih nasihat pada diri gak nih. pasal korea-korea kacak kaw tuh, simpan lah sekejap. kurang kan. nasib baik kaw anti bibir. hahaha kalau bibir pun kaw suka, perh aku kata "gila pe nenek nih?" rumah nama je dekat. after spm nih sekali tak pernah jejak umah kaw. haha. kaw belajar elok-elok tau! aku sentiasa ingat kaw. kaw? hm.. tak ingat pon tak pe. hahaha >.< apa-apa pun, aku sentiasa ada kat belakang kaw. kalau nak share ape-ape, aku disini yah! hm.. dah lah nanti ter feeling lebih lak. habis ke 'macho' an aku! hahaha

fateha azman. kaw. heeee all the best. lepas nih kalau jumpa lagi tan, cos, sin, mesti ingat kaw punya! onpem! kalau tak jumpa? tak ingat? hahaha tak-tak-tak insya Allah. kawan zaman muda-muda. kawan yang menentukan siapa aku hari nih. best! patah balik time form 3 boleh? haha sengal~ kaw, hm.. nak cakap apa nih? kaw okeyh je. hah! nih!! jadi kakak yang baik yah! hahaha jangan asyik dok nak buli adik-adik kaw je. hahaha senang hati aku. kirim salam mak kaw eh! *tak pasal-pasal* erm... jaga diri ye kawan!! dan, tingkatkan lagi skill kaw nak memahamkan orang. siyes! best belajar dengan kaw! hahaha rindu deh study group kite. eh satu lagi!! misi kite sejak zaman muda2. kaw ingat lagi tak? tu kene sebut belakang2 :)

seterusnya kepada mina, penasihat terunggul abad ke 20. *ape aku merepek nih* good luck yah mina! mina suka cakap poyo macam tak boleh. padahal~ bukti? lihat result spm anda yah! heee lepas nih ingat-ingat kan kita macam selalu tau. well, mina pun tahu kita nih senang hanyut. ringan sangat. heee kemudian kepada husna! husna!!! una!! unano!! ishk! banyak nya nama awak. hahaha. lepas nih uia eik? perh gila jeles lah! tunggu saya di situ tau! terimakasih nasihat-nasihat masa form 5. layan cerita tak senonoh. hahaha sengal sahaja. untung sangat dapat kenal awak. sejak form 4 nak tahu siapakah anda secara dekat. alhamdulillah, akhirnya saya kenal gak! sayang awak! heeee all the best yah semua! chaiyok2!! sentiasa ingat muka una bila nak menaikkan semangat yang dah terjunam. sungguh mengujakan! : p kepada ryn, kawan sengal aku. hahaha kaw pun alah lebih kurang fateha azman. tapi kaw lembut lah. eh! ayu-ayu. hahaha nampak je. padahal, perh! ganas kot kaw. kaw jangan takut-takut tau. ada masalah bajet cool sudah~ buat muka badak kaw tuh. hahaha teringat pulak. heee ingat kaw, ingat kolah! grrr nanti kat luar jangan macam tu tau! memalukan! >.<!! hm.. kaw ryn, jaga diri elok2. jangan cepat sangat hanyut. *macam aku je* hahaha  ainiz!! cikgu garam aku! takkan ku lupa! haha tengs cikgu garam. bukan gaaram je kaw ajar. semua benda kaw ajar. sifu besar aku! haha thanks ainiz!! jua ketua dorm form 4 yang aku takutkan. grrr seram oh. tapi time best memang gila best. tapi, bila kaw jadi menakutkan, tak berani cakap dengan kaw. hahaha indahnyah!

sudah lah tuh. nak tulis untuk satu-satu memang tak terdaya lah. bukan tak ingat. ingat. alah, korang faham-faham sendiri lah yah! kepada sahabat2 saujana kah, maahad kah, all the best! semoga apa yang kalian pilih adalah yang terbaikk untuk kalian daripada Allah. insya Allah.. even mungkin terputus hubungan, loss contact, doa pun dah cukup. apa yang aku belajar kat maahad "sentiasa doakan kawan kita. seboleh-bolehnya orang yang kita doakan tuh tak tahu." bila aku buat, *pengalaman sendiri* rasa ukhuwah yang terjalin tu, hm.. lebih indah. akhir kata, aku susun semua jari mohon ampun kat korang sume. kalau-kalau aku terlalu erk? hm.. melepas je cakap, selamba badak aku ke, apa-apa jelah. mengumpat ke, mengutuk ke, aku minta maaf. halalkan ilmu yang kita pernah kongsi. semoga ukhuwah kita kekal selamanya.. insya Allah :)

2 comments:

ainiz~ said...

uit fahima~..makseh ye~..maafkan segala salah silap en kekasaran ak..huhu~....den terhau yg amat sgt nih...makaseh jugak kat ko..tnpa ko (cikgu2 famili en kengkawan yg len) apa sgt lah ak ni..hiihih...ak ajar ko ak jugak dpt faedah..hahha..makaseh ye fahima...doakn ak jugak ni dpt buat keputusan yg btol..huhu sdey ma hrtu tak sempat nak bergamba..wuwu....jage diri bek2 kat kisas sane tuh..all the best in all you do..may ALLAH bless you here and hereafter...<3<3<3 ...saranghae..:)

ainiz~ said...

mabruk alaik..
anti a'jibuni...
a'jibuni=menakjubkn saya