Monday, October 24, 2011

revision sejarah

baru je revise buku sejarah tadi. baca bahagian faktor luar dan faktor dalam kebangkitan penentangan di Tanah Melayu satu masa dahulu. sebelum tuh, "adakah Tanah Melayu tidak dijajah?" setakat yang dok belajar nih memang dok tengok memang dijajah je.

nak cerita tentang gerakan Turki Muda. yang membawakan konsep 1 negara, 1 bahasa, 1 agama. dan segalanya adalah satu. yeay!! sama tak dengan Malaysia sekarang?? samakan. maju gila lah Malaysia. yeay! idea satu segala satu tu datang daripada si MUSTPHA KAMAL ARTANTUK. *betul ke eje tuh?? arh peduli apa!*

hari tu isu azan kan. saya cakap malaysia kearah pembentukkan macam Turki zan si laknatullah tuh. see sekarang berdasarkan fakta sejarah memang betul.... heee.... hebat. master mind behinde all this ofcourse lah dari si yahudi. haih~

dalam buku sejarah tuh memuji sangatlah si laknatullah tuh sebab berjaya menghazafkan sistem khalifah. akibatnya, lahirlah satu bentuk negara republik. berpecah belah lah Turki. orang Islam dihina di Negara sendiri. semakin lama semakin berlaku kat tanah yang aku berpijak nih........

No comments: