Wednesday, November 30, 2011

people who fail to work their plan will never success

setuju tak dengan quotes tu?? agak melampau ke? hm..

sapa kata nak berjaya senang? ada ke jalan pintas nak berjaya?? omputihkata, short cut to success. mana ada benda senang dalam dunia nih. semuanya perlukan effort. usaha. makin berusaha, makin banyak kita dapat. kalau tak dapat tuh, sabar dulu...... tenang... Allah tahu yang terbaik untuk kita. tapi, madam rohazila selalu pesan. Allah tu tak kejam... you mintak lah apa pun, campur dengan usaha. mesti Allah kasi. baiknya Allah...

nak pilih mana? pilihan di tangan anda. cara-cara dah tahu. tinggal nak buat ja. plan, dah berapa banyak.. tinggal nak gerak je. kalau setakat planning, without doing nothing is useless.. (cakap kat diri sendiri) masa untuk bertindak! tunggu apa lagi? kita berusaha bukan setakat untuk diri kita, keluarga kita, anak-anak atau sebagainya. tapi untuk agama kita. kalau bukan kita siapa?? tengok jelah tu yahudi... perh rancangan memang super superb lah! terbaik...

"perkara yang baik yang tak ada rancangan akan tewas dengan perkara yang jahat tapi berstrategi..."
"plan your work, work you plan!"

1 comment:

sue said...

first cmnt lpas dh berzam x blogging....
thumbs up fren~