Sunday, January 1, 2012

azam 18 tahun

sumua kawan-kawan dah tua. dah 19 dah. aku baru nak terhegeh-hegeh masuk 18. tak kesah apa pun. dah diberi peluang bernafas ni pun dah cukup syukur dah. alhamdulillah. dengan ini, berikut adalah azam hari tua dan tahun baru aku.
  1. tingkatkan ilmu dan amal. ilmu tanpa amal sama je dengan tak ada ilmu. sebab ilmu tu untuk diamal
  2. istiqamah dengan ibadah
  3. khatam quran 2 bulan sekali. sekali dengan tajwid
  4. ikhlas dalam berjuang
  5. jadi lebih tabah. letakkan diri bawah kehendak Allah. (susah yang amat)
  6. lebih rajin dalam segalanya
  7. score dalam each exam kat sekolah. nak buktikan apa sekali cikgu cakap aku boleh.
  8. lebih sabar dan berhikmah.
  9. solat hajat setiap hari untuk emak.
  10. bersedia dengan segala apa yang akan berlaku. yelah kita tak tahu apa nak jadi kan? 
insya Allah akan diusahakan sebaik mungkin. harap didoakanlah ye.
selalu ingat quotes nih "ALLAH TIDAK MELIHAT KEPADA NATIJAH TETAPI USAHA"
aku doakan semoga azam kalian akan tercapai.





No comments: