Sunday, February 26, 2012

ada apa dengan tinggi itu

okey, sekarang nih post agak sensitif. tak tahulah sensitif ke tak. rasa macam sensitif. duh...

sekarang nih semuanya nak tinggi belaka. A nak yang paling tinggi. nak A+++ nak anugerah yang tinggi juga. ofkes nak johan kan?

kita kecik kan skop. amik ruang lingkup sekolah. nak akademik cemerlang gemilang dan tak terbilang. arh lantak pi lah dengan semua tuh kalau akhlak tak da tak boleh nak pakai gak hat tu. jadi koleksi peribadi jelah A yang berderet tuh. CGPA yang full tuh. simpan baik-baik naa dalam fail, bubuh dalam almari. haaa senang.

bila nak buat something yang membina peribadi muslim, ada je masalah dan semestinya masalah yang paling utama kena compete dengan akademik. arh! ada apa dengan haiwan itu sekiranya akhlak tak daa maaHH?

masalah sekrang nih bukan budak yang kurang IQ je yang nakal (taksanggup nak lebel sebagai jahat. keji sangat tuh) malah, yang IQ nya tinggi yang superb, haaa yang nih lagi superb powerb punya nakal lah. otak dah pandai, licik. daaa jadi penjahat yang terhormat. best lah

ini lah kesan bila sekular. grrr nak bawak islam ni payah kat sini. even dilabel sebagai negara islam kan? heh!

*benda utama yang nak disampaikan tak tersampai. tak boleh. bahayes! *

hectic life ever . . . . .

okey. dah bosan. bosan dengan suasana rush sana, rush sini. non stop. erh! penat lah!! even sabtu ahad pun nak beraktiviti juga.

okey bukan nak mengeluh mengutuk kenapa buat program banyak sangat dan sebagainya. tapi please lah faham. kami ni manusia juga. bukan sang robot. even robot sekali pun ada limit dia nak guna kan?? so, do we! please people understand us.

tersepit, tersekat dan tersegalanyalah. tu tak sabar tu yang dok suka sangat tunggu date balik bermalam. rasanya macam ni ke kehidupan kat kolej satgi? penat. non-stop working.

mana nak basuh bajunya, belajarnya, homeworknya, BADAR/KP nya, naik dorm just untuk tidur sahaja. memang tegang lah katil tu selagi belum pukul 1.00 pagi. then nak suruh tido awal. geh!!! tu lah yang paling awal pon.

kat sini satu benda aku dapat. kami dipaksa untuk berjaya. bukan memilih untuk berjaya. eh tak... mestilah pilihan kiteorang yang nak berjaya. that's why lah kami ditekan dipenyek diuli dan dilumat sampai nak celik mata pun tak larat.

bila kat asrama dah tak ada rehat, kat sekolah... daaaaaaaa mengantuk bah! kantuk tak tahu lah nak habaq lagu mana che' oi..... perh. macam ada seribu setan gempol kat mata tu. Allah je yang tahu.

haih~ bilakah ini semua nak berakhir. lama sangat dah rasanya nih. haih~
tu lah sekarang nih asyik kacau mak, kawan-kawan dan ofkos, my wonder wall *
sabar ye wahai hati. nak habis dah pun. sikit je lagi. perit payah pedih dan sebagainya harini adalah untuk gelak ketawa, manis suka untuk masa hadapan. just belived that everythings that is happened got their own reasons and also HIKMAH.

ADA HIKMAH NYA TU...
MAKA BERTAHAN LAH :)