Sunday, February 26, 2012

ada apa dengan tinggi itu

okey, sekarang nih post agak sensitif. tak tahulah sensitif ke tak. rasa macam sensitif. duh...

sekarang nih semuanya nak tinggi belaka. A nak yang paling tinggi. nak A+++ nak anugerah yang tinggi juga. ofkes nak johan kan?

kita kecik kan skop. amik ruang lingkup sekolah. nak akademik cemerlang gemilang dan tak terbilang. arh lantak pi lah dengan semua tuh kalau akhlak tak da tak boleh nak pakai gak hat tu. jadi koleksi peribadi jelah A yang berderet tuh. CGPA yang full tuh. simpan baik-baik naa dalam fail, bubuh dalam almari. haaa senang.

bila nak buat something yang membina peribadi muslim, ada je masalah dan semestinya masalah yang paling utama kena compete dengan akademik. arh! ada apa dengan haiwan itu sekiranya akhlak tak daa maaHH?

masalah sekrang nih bukan budak yang kurang IQ je yang nakal (taksanggup nak lebel sebagai jahat. keji sangat tuh) malah, yang IQ nya tinggi yang superb, haaa yang nih lagi superb powerb punya nakal lah. otak dah pandai, licik. daaa jadi penjahat yang terhormat. best lah

ini lah kesan bila sekular. grrr nak bawak islam ni payah kat sini. even dilabel sebagai negara islam kan? heh!

*benda utama yang nak disampaikan tak tersampai. tak boleh. bahayes! *

1 comment:

takutake said...

Actually ada satu student dekat kelas aku, datang dari KISAS, dia sangat-sangat mengecewakan aku.

I thought KISAS hasilkan pelajar yang berkualiti bukan setakat akademik, tapi berjaya juga dari perfomance.

Tapi...

Hm.

Tak apa. Kau bersabarlah. Do what you think is right.