Friday, June 15, 2012

lagu balik masjid ke asrama MN. sambil menari ala pak kaduk dengan farah sakinah.

twinkle twinkle little star
how i wonder what you are
up above the world so high
like a diamond in the sky

lagu ni pulak with ezza. tegk kat dorm dia.

i love you
you love me
we are happy family
with a big big hug
and a kiss from me to you
once you say you love me too ~~

seronok pulak rasa :)

Saturday, June 9, 2012

kosong = 0

going back to KI. entah kenapa rasanya kali nih, lain. teramat lain yang sangat. kalau dulu dapat pujuk hati dengan adanya pengisian. sekarang? nak pujuk hati dengan apa ye?? biah solehah kot.

alhamdulillah suasana tu masih ada. walaupun semakin pudar...

mengejar dunia yang sementara. semakin diteguk semakin haus. meninggalkan akhirat. padahal, sejarah dulu dah cukup buktikan KI cemerlang bukan kerana akademik nya sangat pun. kecemerlangan akademik tu hadiah daripada Allah sebab kat situ terlalu banyak keberkatannya. pengisian tanpa henti.

kini, mehnah dan tribulasi semakin hebat. kena kuat. transform kan semula. dear parents yang nak hantar anak kat KI, please lah jangn banyak sangat nak demand. KI tempat pentarbiyyahan. bukan istana untuk anak anda dilayan ibarat sang puteri. ditatang bagai cik pemaisuri. KI tempat pembentukkan. please. jangan salahkan isu agama jadi penghalang kurang cemerlang. sila lihat tengok dan kaji, apa faktor kejayaan KI yang dahulu...

hati ku bermadah:

"hati ini minta diisi,
kuharap disana dapat kucari
namun apakan daya,
semua itu hanyalah sebuah imiginasi.
tempat itu perlukan transformasi".

tak reti sangat nak bermadah kata. tapi itulah yang ada dalam ceruk hati yang paling dalam.
moga Allah kuat kan hati KAMI untuk menempuh segalanya...... amin...

Friday, June 8, 2012

air mata

untuk perempuan, air mata nih senjata paling berkesan untuk sang adam. <---- kakak yang cakap. setakat nih tak ada pengalaman lagi lah.

untuk adam pulak, air mata gila punya mahal. hilang macho kot kalau nangis <---- abang cakap. tak tipu

suka hati korang lah nak kata air mata tu kemenda. bagi aku, air mata bukan setakat sedih. tapi jugak time gembira. air mata sebagai pencuci mata kita dari habuk. air mata tu ibarat clorox yang boleh cuci tompok hitam kat hati kita. air mata tu satu petanda yang kita sedar sesuatu sedang berlaku.

itu bagi aku. korang, suka hati. menangis boleh menyebab kan sesorang tu rasa release tension. karang tak perlu nangis sambil hentak2 kaki kat lantai, tarik rambut, menjerit2. buang tenaga. korang menangis sahaja pun dah cukup. tu lah nak kata, kekuasaan Allah. benda kecik ja. kalau tak diamati, tak perasan jugak.

tapi, air mata yang macam mana yang mendatangkan ketenangan?? ofkos lah air mata yang dialirkan kerana Allah. so, jangan malu untuk menangis. tapi, jangan lah sikit-sikit nak nangis. aku tengok pun naik menyampah. lebik betul! wekk : x

kerana aku seorang anak

ikut hati mati, ikut rasa binasa.
itu yang aku selalu ingatkan diri aku bila macam tahap kegilaan melanda. so, bila ingat yang tu, secara sendiri-sendirinya timbul lah kata-kata ni juga, redha mereka syurga bagi aku.

even kadang-kadang tu ego setinggi KLCC, peduli je semua tu. please tundukkan diri kat parents. tak kesah lah parents tu macam mana. baik, kurang baik, hensem, tak cantik, or apa-apa punya jenis parents lah. tunddukkan diri.

tahu, susah. sometimes. tapi kena buat jugak. sebab aku seorang anak. kan? kalau boleh hidup tanpa dorang, maka, sila lah buat sesuka hati kat mereka.

kebaikkan yang paling dituntut ialah berbuat baik kepada ibu bapa. humph....

ya Allah, sabarkanlah hati ini untuk menjadi anak yang taat. 
bila jauh rindu.
bila dekat sakit hati selalu.
kesabaran adalah cikgu penguat hati yang terbaik

diam

saya diam sebab saya nak tahan marah.

saya diam sebab saya malas nak lawan.

saya diam sebab saya tak nak derhaka.

saya diam sebab saya tak nak ramai yang terluka.

entah kenapa, rasa diam is the best solution.

but, just now, hm...

diam perlu pada tempatnya.

sesuai dengan keadaannya.

dah lah. nak pergi dah pun. its okey.

next week saya balik lagi.

hope everything okey when tomorrow is coming.


Wednesday, June 6, 2012

:)

video


its not about gatal nak kahwin.
just words dia sangat comel :)

Monday, June 4, 2012

dibayang-bayang fatamorgana

ku harap hidup husnul khatimah

dibayang-bayang fatamorgana 

diri ku mohon selamatkan hamba

awak

:) kita boleh.

kena yakin!

kita gerak sama-sama

awak pun kuat jugak kan? 

:) :) :)

Sunday, June 3, 2012

meaningfull

di sini kita pernah bertemu
mencari warna seindah pelangi
ketika, kau menghulurkan tangan mu
membawaku ke daerah yang baru
dan hidupku kini ceria

kini dengarkanlah
dendangan lagu tanda ingatan ku
kepada mu teman
agar ikatan ukhuwah akan bersimpul padu

kenangan bersama mu
takkan ku lupa walau badai datang melanda
walau bercerai jasad dan nyama

mengapa kita ditemukan
dan akhirnya kita dipisahkan
mungkinkah menguji kesetian
kejujuran kemanisan iman
tuhan berikan daku kekuatan....

mungkinkah kita terlupa tuhan ada janjinya
bertemu dan berpisah kita ada rahmat dan kasihnya
andai ini ujian
terangilah, kamar kesabaran..
pergilah gelita, hadirlah cahaya....

agar ikatan ukhuwah akan tersimpul padu...
untuk selamanya~



kenangan yang tidak boleh dikongsikan bersama... 
arh! manisnya.. see,  bila benda tu dah lepas, memang rasa manis
tapi, the process. PERITTT

under progress 

back to normal