Saturday, June 9, 2012

kosong = 0

going back to KI. entah kenapa rasanya kali nih, lain. teramat lain yang sangat. kalau dulu dapat pujuk hati dengan adanya pengisian. sekarang? nak pujuk hati dengan apa ye?? biah solehah kot.

alhamdulillah suasana tu masih ada. walaupun semakin pudar...

mengejar dunia yang sementara. semakin diteguk semakin haus. meninggalkan akhirat. padahal, sejarah dulu dah cukup buktikan KI cemerlang bukan kerana akademik nya sangat pun. kecemerlangan akademik tu hadiah daripada Allah sebab kat situ terlalu banyak keberkatannya. pengisian tanpa henti.

kini, mehnah dan tribulasi semakin hebat. kena kuat. transform kan semula. dear parents yang nak hantar anak kat KI, please lah jangn banyak sangat nak demand. KI tempat pentarbiyyahan. bukan istana untuk anak anda dilayan ibarat sang puteri. ditatang bagai cik pemaisuri. KI tempat pembentukkan. please. jangan salahkan isu agama jadi penghalang kurang cemerlang. sila lihat tengok dan kaji, apa faktor kejayaan KI yang dahulu...

hati ku bermadah:

"hati ini minta diisi,
kuharap disana dapat kucari
namun apakan daya,
semua itu hanyalah sebuah imiginasi.
tempat itu perlukan transformasi".

tak reti sangat nak bermadah kata. tapi itulah yang ada dalam ceruk hati yang paling dalam.
moga Allah kuat kan hati KAMI untuk menempuh segalanya...... amin...

No comments: