Monday, September 17, 2012

the muslim innocent?

hm... saya tak tahu sangat pasal video nih. Tak berminat pun nak tengok. Rasa macam tak perlu. COPP! bukan tak terusik sensitiviti bila Rasulullah dihina sedemikian rupa. Cumanya, cuba fikir, apa je yang kita, umat Islam dah buat untuk membuktikan kita cinta Rasulullah? Saya macam boleh jamin, jawapanya : NOTHING!

kenapa saya cakap macam tuh? Lihat sahaja sekeliling kita. Berapa banyak maksiat berlalu? Sapa yang buat semua tuh? Yang berpesta tak ingat dunia bersama kencing syaitan. Siapa? Bukan umat Islam ke semua tuh? Yang berzina, buang anak macam buang plastik gula-gula. Haih~

DI MANA CINTA MEREKA TERHADAP RASULULLAH?

Hm.. Al-Quran & Sunnah hanya bagaikan ritual agama sahaja. Buat main je. Guna bila nak menang hujah. Ini fenomena pada hari ini. We have to admit it.

Bila tunjuk perasaan, nombor satu. Solat subuh jemaah? Lapang betul masjid tu. Bukan salah tunjuk perasaan itu. Silakan. At least, orang nampak kita ni masih mempunyai sensitiviti. Tapi, adakah itu sahaja sudah mencukupi?

Bagus juga bila ada yang buat dialog lawan balik video tu. Bagus. teruskan. Saya sokong je. Tapi, masalahnya.... Kita ni dah macam buih. Ramai je lebih. Tapi, kualiti diri? HE HE HE HE ZERO der!!!

Maka, setakat mana isu ini akan berakhir? Apa kesannya pada MUSLIMIN?? Kalau setakat tunjuk perasaan, caci-maki orang kafir je, baiklah tak payah. buang tenaga je. Buang masa juga.

Apa yang kita kena buat sekarang nih, BACK TO BASIC. Jangan lah lena sebab kita ramai. Kuantiti tidak menjamin kualiti. Cuba kita amik kes video jahat tu, untuk naikkan semangatkita letakkan Islam di tempat yang betul. tapi macam mana?

MULAKAN DENGAN DIRI SENDIRI! Tak payah fikir jauh. Mulakan pada diri. Lengkapkan 10 muassofat muslim. Then, teruslah bergerak menuju khalifah islamiyyah.

saya yang bercakap ni pun tak kurangnya juga. masih lagi dalam fasa belajar. sebab itu saya menggunakan term "kita". its including me. . . .

readers, hanya mengakui kita mencintai nabi tanpa pembuktian is not enough.... let us show how deep our love to MUHAMMAD RASULULLAH.
~mayAllahblessed~

1 comment:

NurNajmina said...

assalamualaikum,fahima kaifahaluki?? hehe i luv this post =)
walau apa pun kesusahan yg kamu lalui, jgn biarkan kemarahanmu mengatasi segala2nya,,kt sini lah nk bina kesabaran,,hehe sye pun tgh belajar drpd kesilapan.. terigt satu kata2 ni, "sekiranya berdiam itu boleh mendidik sebuah kesabaran,maka diamlah..sekiranya berdiam boleh memelihara sbh perhubungan maka diamlah " berdiam bukanlah beerti kamu KALAH, tetapi kamulah PEMENANG yg sbnrnya =)

#sahabatmu najmina
#i know ur temper very well, and i luv the lawyer-side of u =)