Saturday, December 29, 2012

legoland?

the place yang abang janjikan masa pujuk aku. time tu kat asrama. tiba-tiba rindu yang amat kat mak. serious, nak balik sangat. call abang, "abang imah nak balik". terus abang dengan terkejutnya, "nak buat apa balik?" terdiam je masa tu. terus nangis. hahaha tak malu punya budak.

abang pun pujuk lah. dengan cara dia. kamu habis exam bila? bla-bla-bla.... hm.. duduk sana, exam elok-elok. habis exam abang bawak pergi legoland. yelah tu~ nak pujuk imah la tu konon. heh. tak caya sudah. dengan syarat, kamu jangan balik selagi tak habis exam.

perh. mandatori gila syarat dia. baliklah, sebagai adik yang baik, mendengar kata.

pagi jumaat. breakfast sesama. "bila nak pergi legoland ni imah?" terkejut. sengeh. terkebil-kebil. "bila abang nak bawa imah lah kita pergi". kak nur - better hari ni. petang nih. WHAT?!!! memang tak lah~ hari ni tolong hainil... buat tawaran. abang said, tengok dulu. pukul 11, abang text "imah, tak boleh esok. mesti petang nih. kamu nak ikut tak?" dengan coolnya, "tak apalah abang. siapkan kerja ni ha. tolong kawan imah. next time, abang bawak pi universal studio ye?" hahaha demand gila!

okay, sedih-sedih juga. yelah ternanti-nanti kot hari tersebut. tapi tak apalah. ada hikmah. even duduk rumah menghadap kerja seharian dengan budak palestine tuh, bahagia. :) lagi pun, kalau pergi, aku nak jejalan dengan sapa? kawan-kawan abang semua dah kahwin. abid je kot tak kahwin lagi. tak kan pulak nak jalan dengan abid? gila. kalau pergi, mesti cangung. so, better this way.

semuanya aturan Allah. there must be reasons. ^^

No comments: