Monday, January 7, 2013

mampukah kita membalasnya?

Bismillahirrahmanirrahim....
Malam tadi mimpi mak. Tak tahu mimpinya apa. Tapi apa yang pasti, jumpa mak. Biarkan. Hanya mainan tidur mungkin?

Besarnya pengorbanan ibu bapa kita. Terlalu besar. Sebab itulah kita sebagai anak wajib mentaati ibu bapa kita. La budda, WAJIB! Syurga bawak telapak kaki ibu lagi tu.

Bila kita dah besar, jangan lupa pada parents kita. Ni penting. Supaya kita tak jadi anak derhaka.

Nak balas setiap apa yang dilakukan oleh parents kita kat kita sampai bila-bila tak akan terbalas. Tapi, bukan bermaksud kita boleh buat dekk je dengan parents kita. Kita kena show that we love, we care. :)

Hm... Sampai sekarang aku teringin sangat nak baca solusi. Keluaran ke berapa entah. Tajuknya, Ibubapa Derhaka. Sampai sekarang. Nak sangat tahu. Apa maksud istilah tu. Walaupun aku still belum baca, tapi, aku rasa aku dapat guess apa yang dikatakan dalam tu. Okay, misi mencari Solusi kat rak buku abang dan kak nur cumill.

Imah cari yee :D

No comments: