Tuesday, July 2, 2013

Hm... soalan kedua ibu.

Imah. Apa khabar kawan imah?

Aku tak payah fikir siapa. Kalau tanya khabar, beliau la tu.

- entah. Imah tak tahu.

Aik? Apesal ni? Gaduh ke? Dosa tau.

- tak gaduh pun. Imah je yang dingin.

Haih.. pelik lah anak ibu ni. Kenapa imah? Cuba cerita.

- tak tahu. Just entah.

Aik? Dulu bukan kemain sayang. Sekarang ni dah benci ke?

- eh ibu ni. Mana ada. Cuma...

Apanya??

- sabar lah. Nak habaq mai la ni. Hm... cuma.. tah. Penat kot nak jadi macam dulu. Risau kemain. Sayang kemain. Tapi bukan boleh buat apa pun. Yelah. Doa jelah. Tapi ikhtiar yang all out tak ada. Imah tak nak lah layan perasaan care and love tu sangat. Penat. Nak be realistic.

Hm... sebab degil?

- hm... entah...

Tak apalah imah.. ada hikmah jadi macam ni. Didikan juga. Asalkan doa jangan tinggal. In sha Allah baik-baik sahaja dia kat sana. Trust me. She is a good girl. Ha.. dah jadi macam ni... do something lah. Kena erat kan balik. Karang putus Rasulullah sedih. Jangan dingin lama-lama sampai jadi beku...

Dalam betul kata-kata ibu. Aduhai ibu.. seandainya sahaja ibu boleh baca segala yang ada dalam hati imah. Sejelas emak baca hati imah... senang nya lah hai kerja...

Miss all the moment we shared together. But.. This way also okay. ;) plus.. I busy sekarang. Dia pun begitu. Okay bai.

No comments: