Tuesday, April 18, 2017

Presentation

Masuk kelas qualitative hari ni dengan hati yang riang gembira. Tapi, sebalik keriangan hati tu... ada sesuatu yang tak kena je aku rasa.

Sebelum kelas mula, aku teringat. Dr ada cakap. Once silibus dah habis, Dr nak terus masuk dengan presentation. Giliran presentation ikut list name. Ha! Yang terlebih menarik adalah, nama groupmate aku nama yang first sekali.

Mana tak cuak oi! Kena present. Masalah terbesar adalah, data pun belum transcript lagi. Benda apa yang nak present kan? Memang satu kelas pakat-pakat jadi aktif nak kejar participation mark. Padahal, muslihatnya adalah nak delay kan masa. Supaya masa habis nanti, tak payah mula presentation.

For the first time gamble presentation macam ni. Jangan buat main dengan Dr yang sorang tu. Dah dia kata A, payah kau nak berdiplomasi dengan beliau untuk tukar jadi A-. Ikut jela apa yang dikatakan dia.

Akhir kisah hari ni, tak de sesiapa present. Sebab misi delay kan kelas berjaya dengan jayanya. Dr pun dok sindir-sindir groupmate aku yang nama first tu. Darah terus turun ke kaki. Rasa nak pitam pun ada tau!

So, presentation akan berlaku pada Khamis minggu ni. Ayuh lah kita prepare apa yang patut. *Fighting!*

No comments: